Geschiedenis

Geschiedenis Kantoor Hoydonckx BVBA

De geschiedenis van Kantoor Hoydonckx BVBA is er eentje verspreid over verschillende generaties. Wat ooit begon als een vriendendienst aan de keukentafel van een mijnwerkerswoning in Waterschei/Genk, groeide uit tot een familiebedrijf met een uitgesproken visie en missie. Correctheid van zaken, persoonlijk advies, prijs-kwaliteit, het zijn thema’s die onveranderd de rode draad zijn blijven vormen. Thema’s die de dag van vandaag nog steeds actueel zijn.

Enkele decennia geleden besloot Leo Hoydonckx om de mijn van Waterschei vaarwel te zeggen. Hij had namelijk geruime tijd na zijn uren als kompel vrienden en familie bijgestaan met raad en daad aangaande hun verzekeringen en administratie. Tot zo een hoogte dat dit bij verzekeringsmaatschappij “Belgische Leeuw NV” niet onopgemerkt voorbij was gegaan. Op een bepaalde dag kwam er dan ook een telefoontje uit Brussel dat er een baan als verzekeringsinspecteur beschikbaar was.

Leo ondersteunde de makelaars in de regio Limburg-Antwerpen-Brabant, en dat in tijden zonder GPS. Ook bleef hij de polissen van familie en vrienden beheren. Maar al snel kwam de vraag van meerdere personen om hun verzekeringen onder de loep te nemen. De helpende hand van zoon Erik Hoydonckx, op dat moment nog leerkracht Nederlands-Engels op het Sint-Lodewijk Instituut in Genk, was dan ook meer als welkom. De vraag bleef in die mate stijgen dat ze samen met schoondochter Marleen Plessers besloten om zich als zelfstandige verzekeringsmakelaars te vestigen. Kantoor Hoydonckx CV werd boven de doopvont gehouden.

“Dossiers sluipen de living in, de beurs domineert de gesprekken aan de keukentafel, en op verjaardagsfeestjes van het gezin worden tussen koffie en vla de statistieken van maatschappijen besproken. Het hele gezin ademt bank en verzekeringen uit.” Het waren lange dagen van noeste arbeid voor het jonge koppel en de voormalige mijnwerker. Maar de genoegdoening die ze haalden uit het helpen van mensen dreef hen voort.

Erik en Marleen verhuizen in de jaren tachtig naar de Haneveldstraat waar ze aan hun nieuwbouwwoning een kantoor hadden voorzien. Om hun cliënten een zo volledig mogelijk dienstenpakket aan te bieden, besluiten ze eind jaren tachtig samen te werken met spaarbank “Spaarkrediet” (het huidige Crelan). Dertig jaar geleden begrepen Erik, Marleen en Leo al het belang van een volledige dienstverlening voor de cliënt. Maar door de constante groei begint het kantoor al snel delen van de privéwoning in te palmen. Dossiers sluipen de living in, de beurs domineert de gesprekken aan de keukentafel, en op verjaardagsfeestjes van het gezin worden tussen koffie en vla de statistieken van maatschappijen besproken. Het hele gezin ademt bank en verzekeringen uit.

In die epoque wordt (klein)zoon Hendrik Hoydonckx geboren. Hij groeit op tussen de verzekeringsvoorstellen en kasbons. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat de opvolging verzekerd zou zijn. Leo Hoydonckx trekt zich ondertussen beetje bij beetje terug (al blijft dit voor een zelfstandige uiteraard moeilijk) om de fakkel door te geven aan Erik en Marleen. Er wordt een administratieve medewerkster aangeworven om het hoge kwaliteitsniveau op peil te houden. Ook maakt het kantoor alle fusies van de verschillende maatschappijen en Spaarkrediet mee. Van Mauretus via Nateus en Mercator tot Baloise, van Zurich tot Vivium, van Royal Belge tot Axa, van Fidelitas, Delphi en AVM tot Fidea, van Spaarkrediet via HSA-Spaarkrediet en Centea tot Crelan.

In 2006 blijkt dat het kantoor in de Haneveldstraat echt wel te klein is geworden. Fysieke uitbreiding dient zich dan ook aan.
Een jaar later gaan de deuren open van het nieuwe kantoor op de Weg Naar As in Genk, waar we nog steeds gevestigd zijn.

“Jarenlange ervaring gecombineerd met de nieuwste inzichten en technologieën.”

En zoals het in de jaren negentig in de sterren geschreven stond, vervoegt ook Hendrik in 2009 na zijn studies Verzekerings- en Financiewezen aan de Khlim het team.

10 jaar later wordt er opnieuw een mooi hoofdstuk toegevoegd aan het verhaal. Evelien Hendrikx, de partner van Hendrik, vervoegt het familiebedrijf. De geschiedenis van de families Hendrikx en Hoydonckx kruisten zich al eerder. Dakwerken Marcel Hendrikx en Kantoor Hoydonckx konden in het verleden al vaak op elkaars expertise rekenen toen beide stichtende zaakvoerders, respectievelijk Marcel en Leo, nog in het prille begin van hun carrière stonden.

Met haar 4 jaar ervaring in de verzekeringssector, kan Evelien haar expertise nu ook ter beschikking stellen van onze cliënten. En bovenal blijft Kantoor Hoydonckx ook in de toekomst een echt familiebedrijf.

Hierdoor kan Kantoor Hoydonckx verder antwoorden bieden aan de noden van de cliënten van gisteren, vandaag en morgen. Jarenlange ervaring gecombineerd met de nieuwste inzichten en technologieën. Een complementair team staat vandaag voor u klaar om uw risico’s in kaart te brengen en samen met u de nodige voorzieningen te treffen voor uw patrimonium, uw aansprakelijkheid, uw gezin, uw bedrijf en uzelf.

Op deze manier begeleiden we u, uw gezin en uw bedrijf een leven lang in al zijn facetten. Over de generaties heen.